'Exhausting Space' van Iván Pérez in Grand Theatre in Groningen

Groningen

In het Grand Theatre in Groningen wordt maandag 25 april 'Exhausting Space' uitgevoerd. Dit is een dansvoorstelling van de Spaanse choreograaf Iván Pérez, een van de toptalenten van Korzo producties in Den Haag.

In 'Exhausing Space' zet Iván Pérez zijn poëtische en heldere dansstijl in om de onderlinge verhoudingen in onze complexe wereld te duiden. Omringd door het publiek benutten 3 dansers elk hoekje van het theater. Onvermoeibaar en vol genegenheid putten ze alle mogelijkheden van hun persoonlijke ruimte uit en zetten ze hun lichaam in om eenheid te bereiken. En hoewel de grens tussen intimiteit en intimidatie kwetsbaar is, wordt deze door de dansers zo ver mogelijk opgerekt. Op tedere wijze ontdekken ze nieuwe mogelijkheden voor menselijke verbondenheid. 'Exhausting Space' ging in première tijdens het CaDance Festival 2015 in Korzo en werd direct geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen 2015.

Iván Pérez

Iván Pérez is een veelgevraagd gastchoreograaf bij internationale gezelschappen als Ballet Moscow (Moskou), Ballet Nacional de Cuba (Havana) en BalletBoyz (Londen). De voormalig Nederlands Dans Theater-danser heeft in korte tijd een geheel eigen danstaal ontwikkeld: helder, vloeiend en poëtisch met een fysieke en emotionele intensiteit. Begin dit jaar overdonderde hij samen met regisseur Michiel de Regt pers en publiek met een moderne bewerking van J.M. Coetzee’s 'Wachten op de Barbaren'. Aanvang: 20.30 uur. Meer informatie: www.grandtheatregroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen