Finale FC Groningen Buurt Battle op Sportpark Corpus den Hoorn

Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen is woensdag 20 april toneel van de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2016. Dit in aanwezigheid van de eerste selectie van FC Groningen.

De FC Groningen Buurt Battle is een project van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Doelstelling is het bevorderen van de sociale samenhang, de ouderbetrokkenheid, de gezondheid en het terugdringen van overlast. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. De afgelopen 8 weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals van de 12 verschillende wijken. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten nemen met hun wijkteam deel aan de finale.

VIP-arrangement

Elke wijk levert 1 of 2 teams, die woensdag zullen strijden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag worden de wijkteams gecoacht door de spelers van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 15 jaar 1 winnend team komen. Daarnaast wordt de Rabobank Fair Play Cup wuitgereikt. De winnaars krijgen een VIP-arrangement aangeboden voor de competitiewedstrijd FC Groningen – Heracles Almelo, op zondag 8 mei. De afsluiting van de FC Groningen Buurt Battle duurt van 15.00 tot 18.00 uur.

Auteur

Marc Jansen