Hans Nijland verricht aftrap 'Bewegende Stad'

Groningen

FC Groningen-directeur Hans Nijland trapt woensdag 27 april het project 'Bewegende Stad' af. Hij doet dit door de naam van het veld met nieuwe sportvoorzieningen naast buurtcentrum Hunzeborgh te onthullen.

'Bewegende Stad' is een project waarin bewoners van de Groninger wijk De Hunze/ Van Starkenborgh samen met specialisten namens de gemeente Groningen bepalen hoe de openbare ruimte optimaal kan worden ingericht om zowel jong als oud te stimuleren om te bewegen, te spelen en te ontmoeten.

Budget

Het budget dat de gemeente beschikbaar had voor de vervanging van de versleten oude speeltoestellen is aangevuld met dat van het project 'Bewegende Stad'. Daardoor beschikt de wijk nu over een compleet nieuw ingericht speelveld aan de Berlageweg, een gemarkeerd hardloopparcours van 1600 meter (de Hunzemile), buitenfitness-voorzieningen en een pannakooi naast het buurtcentrum.

Onthulling

De naam van het veld met sportvoorzieningen wordt om 10.00 uur onthuld. Direct daarna gaan de lopers los op de Hunzemile en begint een fitnessdemonstratie. De nieuwe pannakooi wordt officieel in gebruik genomen met een freestyle-demonstratie van Björn Boes. En om 12.15 uur speelt Circus Santelli de voorstelling 'Alice in Wonderland' op het grote veld aan de Berlageweg. Meer informatie: www.dehunzevanstarkenborgh.nl.

Auteur

Marc Jansen