‘Kind onder Vuur’ in Bibliotheek Groningen

Groningen

In de openbare bibliotheek in Groningen, locatie Oude Boteringestraat, wordt maandag 2 mei de reizende expositie ‘Kind onder Vuur’ geopend.

In deze tentoonstelling luisteren en kijken kinderen naar verhalen van leeftijdsgenootjes uit Syrië, Colombia, de Palestijnse gebieden en Oeganda. Deze kinderen groeien op in heftige omstandigheden. In het verlengde van die verhalen gaan de leerlingen aan de slag met interactieve opdrachten. Hoe eng is het om ’s nachts door het bos de grens over te steken zonder dat iemand je mag zien? Hoe gevaarlijk is het om continu op te moeten passen voor mijnen? Eén beweging naar links of rechts kan al te veel zijn. Bij het uitvoeren van een opdracht met een bibberspiraal ervaren kinderen zelf hoe moeilijk dat is.

Rode Kruis

Het Rode Kruis legt uit wat de organisatie doet om kinderen en hun familieleden in oorlogsgebieden te helpen en te beschermen. Het doel van de tentoonstelling is om kinderen bewust te maken van het leven van leeftijdsgenoten in oorlogsgebieden. De tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ loopt van 2 tot 27 mei.

Auteur

admin