'Lucia di Lammermoor' in Royal Opera House Live in Groninger Forum

Groningen

In het Groninger Forum in Groningen staat maandag 25 april een ‘Royal Opera House Live’ geprogrammeerd. Hierin wordt de opera 'Lucia di Lammermoor' van Gaetano Donizetti gepresenteerd.

Onder de noemer ‘Royal Opera House Live’ worden in het Groninger Forum 6 opera’s en 6 balletten van het Royal Opera House in Londen – voor 1 avond – live gepresenteerd op het witte doek.

Lucia di Lammermoor

'Lucia di Lammermoor' vertelt het verhaal van een voortdurende vete tussen 2 families in het 17de-eeuwse Schotland met gruwelijke gevolgen voor 2 jonge geliefden. Het bevat 1 der meest indringende en meest buitensporige scènes in de operageschiedenis, en wordt algemeen beschouwd als een van Donizetti’s grootste werken.

Productie Katie Mitchell

Deze opera is al meer dan 10  jaar niet meer te zien geweest in het Royal Opera House, waardoor deze productie van Katie Mitchell des te belangrijker en opwindender zal zijn. De titelrol wordt gezongen door Diana Damrau, een expert in het colaratuur-repertoire, terwijl de Amerikaanse tenor Charles Castronovo, als de roekeloze en gepassioneerde Edgardo, haar geheime liefde speelt. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten (à € 24,50) zijn verkrijgbaar op www.groningerforum.nl en bij de kassa van het Hereplein.

Auteur

Marc Jansen