'Infant' van choreografietalent Joeri Dubbe in Grand Theatre

Groningen

In De Lieve Vrouw in Amersfoort gaat zaterdag 23 april de nieuwste productie 'Infant' van choreografietalent Joeri Dubbe in première. Deze dansvoorstelling doet donderdag 26 mei het Grand Theatre in Groningen aan.

Joeri Dubbe is een van de meest geprezen choreografietalenten uit het productiehuis van Korzo. Onlangs nog viel hij tijdens de Internationales Solo-Tanz-Theater Festival Stuttgart veelvuldig in de prijzen met de solo 'Infant': 1ste prijs voor beste choreografie, beste performer (Sarah Murphy) én de video dance prize.

Infant

Dubbe maakte deze solo als voorstudie voor zijn nieuwste productie 'Infant'. Dubbe maakte deze solo speciaal voor voor het CaDance Festival 2015 voor danseres Sarah Murphy, waarbij hij op zoek ging naar de puurheid van het kind in onszelf. Met deze solo als uitgangspunt vervolgde hij zijn onderzoek en voegde danseres Carolina Mancusco toe aan het team.

Wereld van een kind

Het trio duikt in de magische maar ook wrede wereld van een kind. Ze bewegen zich tussen 2 werelden: de keiharde realiteit en de vaak verborgen fantasiewereld. Via spelletjes herrijzen folkloristische iconen, die tot het uiterste worden gedreven. Langzaam wordt een wereld gecreëerd waarin ze hun angsten overwinnen en de kracht van hun fantasie omarmen. De voorstelling begint om 20.30 uur. Meer informatie: grandtheatregroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen