Le Concert Spirituel speelt barokmuziek in De Oosterpoort

Groningen

Le Concert Spirituel presenteert donderdag 28 april in De Oosterpoort in Groningen een thematisch programma rond de Europese barokmuziek.

Onder leiding van concertmeester Alice Piérot worden werken ten gehore gebracht van 'meesters van de barok' als Bach, Biber, Purcell, Corelli, Muffat en Charpentier.

Le Concert Spirituel

Le Concert Spirituel geldt als een van ’s werelds beste barokensembles. In De Oosterpoort laat het onder aanvoering van violiste Alice Piérot horen hoe componisten als Bach, Biber, Purcell, Corelli, Muffat en Charpentier elkaar hebben beïnvloed, maar ook hoe ze van elkaar verschillen.

'Wereldsterren'

Het concert maakt deel uit van de serie 'Wereldsterren' waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald. Aanvang: 20.15 uur. Informatie en kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen