Nieuwe markt op Groninger Vismarkt: Dingen 050

Groningen

De Vismarkt in Groningen vormt zondag 1 mei het decor voor een nieuwe markt: Dingen 050.

Dingen 050 is een markt voor liefhebbers van kunst, design, vintage, vinyl, antiek en boeken. Met marktkramen met allerhande ‘dingen’, lokale kunstenaars en artiesten.

Zwoele Zomermarkten

Dingen 050 is de voortzetting van de Zwoele Zomermarkten. "Deze al bijna 20 jaar bestaande markten zijn in een heel nieuw jasje gestoken en daar hoort een nieuwe naam bij", stellen de organisatoren Michel de Vries en Alie Berger. Dingen 050 wordt in de zomer eens per maand gehouden op de Vismarkt.

Dichters, schrijvers en (strip)tekenaars

Op de eerste editie van Dingen 050 maken circa 10 dichters en schrijvers alsmede 15 (strip)tekenaars hun opwachting. De (strip)tekenaars Marjan Buning, Anne Stalinski, Sam Peeters, Erik Wielaert, Edmond Spierts, Alle Jong, tekenaars van Gr’nn, de Teken Club en studenten van AKB Minerva exposeren hun werk. De dichters en schrijvers Pauline Sparreboom, Erik Hulsegge, Hubert Klaver, Joost Oomen, Kasper Peters, Fieke Gosselaar, Egbert Hovenkamp II, Sylvia Dragtstra, Jan Glas en Lupko Ellen nemen rond 13.30 uur het woord.

Taxaties

Verder taxeren de Groninger veilinghouders Stephan Veenstra (Klinkhamer) en Richard ter Borg kunst vanaf 12.00 uur design, antiek en boeken. Dit in samenwerking met antiquaar Michel de Vries. Dingen 050 begint om 11.00 uur.

Auteur

Marc Jansen