'NNO in the Club' met DJ Kypski in VERA

Groningen

VERA in Groningen is zaterdag 14 mei toneel van 'NNO in the Club'. Tijdens deze editie voegt DJ Kypski zich als 12de musicus bij 11 musici van het Noord Nederlands Orkest.

Blazers, strijkers en scratch zijn de belangrijkste ingrediënten van de derde editie van 'NNO in the Club'. Bezoekers worden al liggen op de vloer van VERA getrakteerd op het magische minimal stuk in C van Terry Riley. Dit werk bestaat uit 53 korte fragmenten, die de musici naar eigen inzicht eindeloos kunnen herhalen. De lengte van het stuk staat dan ook niet vast, en varieert van 20 minuten tot 1,5 uur. Door het repeterende karakter heeft het stuk een sterk hallucinerend effect.

DJ Kypski

DJ Kypski werd maar liefst 6 keer uitgeroepen tot Nederlands kampioen scratchen. Hij is vooral bekend geworden met de band C-Mon & Kypski. Na optredens in binnen- en buitenland en optredens met grote artiesten als Caro Emerald brengt DJ Kypski nu zelf muziek uit onder zijn eigen label Kypski Music. Na het concert nemen de 3 dj’s van Golddiggrs het stokje over. Aanvang: 22.30 uur. Kaarten (à € 12 + maandkaart) zijn verkrijgbaar via de website van VERA en bij Elpee, Plato en Jongens van Hemmes. https://youtu.be/m68d2S4Mxxs

Auteur

Marc Jansen