Opening nestschommel bij viering Koningsdag in Meerstad

Meerstad

De viering van Koningsdag wordt in Meerstad afgetrapt met de officiële ingebruikname van een nestschommel door wethouder Jan Jakob Boersma. Dit gebeurt om 10.00 uur.

Vervolgens is er van tot 13.00 uur allerhande vertier op het parkeerterrein achter het Oeverpad. Variërend van een vrijmarkt (aanvang: 09.00 uur) tot oud-Hollandse spelletjes en van een tombola tot verkoop van lekkernijen. Bovendien komt een ballonnenclown naar Meerstad.

Nestschommel

Aan de plaatsing van de nestschommel ging een lang traject vooraf. In juni 2012 deden circa 35 kinderen van de school en de kinderopvang in Meerstad mee aan een sponsorloop ten bate van (de aanschaf van) deze nestschommel. Omdat er toen nog niet zoveel kinderen in Meerstad woonden, was de opbrengst van de sponsorloop onvoldoende om zo'n schommel te kunnen betalen.

Flink gesponsord

Verschillende in Meerstad actieve bedrijven hebben vervolgens 'flink gesponsord', waarmee er voldoende budget voor de aanschaf van een nestschommel was. Om de schommel naar ieders wens te kunnen plaatsen, was vervolgens overleg nodig met bewoners, Bureau Meerstad en gemeente Slochteren.

Auteur

Marc Jansen