Bach-concert organist Erwin Wiersinga in Martinikerk

Groningen

Erwin Wiersinga geeft zaterdag 30 april een orgelconcert in de Martinikerk in Groningen. Het programma bevat uitsluitend muziek van Johann Sebastian Bach. Thema is: ‘Ostinato’.

Een ostinato is een kort muzikaal motief dat telkens wordt herhaald. Ondertussen gaan andere muzikale lijnen door dit motiefje heen. Ostinati waren in de 17de en 18de eeuw een geliefde improvisatievorm voor organisten. Bach was er een meester in.

Erwin Wiersinga

Erwin Wiersinga speelt een praeludium & fuga, enkele koralen uit het Orgel-Büchlein, een triosonate, een partita en de Passacaglia. Deze Passacaglia wordt een hoogtepunt uit de orgelliteratuur genoemd. Het concert begint om 20.00 uur. Entree: 10 euro.

Carillon

[caption id="attachment_61920" align="alignright" width="122"]Beiaardier Auke de Boer. Beiaardier Auke de Boer.[/caption] Voorafgaand aan dit Bach-concert - vanaf 19.20 uur- speelt stadsbeiaardier Auke de Boer enkele enkele koraalvoorspelen en de vioolfuga van Bach op het carillon van de Martinitoren.

Auteur

Marc Jansen