Groninger première 'Experimenter' in RKZbios in Groningen

Groningen

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 30 april en maandag 2 mei de Amerikaanse film 'Experimenter' vertoond. Deze film van Michael Almereyda was nooit eerder te zien in Groningen.

Deze film gaat over de wetenschapper Stanley Milgram (Peter Saarsgard). Hij voert in 1961 gedragsexperimenten uit aan de Universiteit van Yale. Zijn baanbrekende onderzoek werpt een nieuw, meer verontrustend licht op de aard van ogenschijnlijk normale mensen. Milgrams controversiële experiment, waarvan de resultaten later gepubliceerd werden in het boek 'Obedience to Authority', bracht het ongemakkelijke feit naar boven dat menig mens in staat is om anderen pijn te doen, als een autoriteitsfiguur dat van hen vraagt; zelfs wanneer het slachtoffer hen smeekt om ermee te stoppen. De films – Nederlands ondertiteld - begint om 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro).

Auteur

Marc Jansen