André Kuipers en Pepijn Lanen naar De Nacht van Kunst & Wetenschap

Groningen

Ruimtevaarder André Kuipers is toegevoegd aan het programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni in de Groninger binnenstad. Ook Pepijn Lanen, bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, reist op 4 juni af naar het festival.

Met deze 2 bevestigingen is het programma van 'De Nacht' bijna compleet. Eerder werd al de komst van Lucky Fonz III, Raoul Heertje, SKIP&DIE, Ronald Giphart en Beans & Fatback aangekondigd.

André Kuipers

Als medicus liet André Kuipers zich inspireren door het idee de mensheid te helpen om verder de ruimte in te kunnen reizen. De manier waarop het menselijk lichaam zich aanpast aan de omstandigheden in de ruimte, heeft hem altijd geïntrigeerd. Tijdens zijn ruimtemissies voerde André Kuipers tientallen medische experimenten uit en was hij vaak zelf ‘proefkonijn’. In De Nacht van Kunst & Wetenschap vertelt hij in het Academiegebouw over de invloed van versnellingskrachten en gewichtsloosheid op het menselijk lichaam.

Pepijn Lanen

[caption id="attachment_61962" align="alignright" width="158"]Pepijn Lanen. ©Nick Helderman Pepijn Lanen. ©Nick Helderman[/caption] Pepijn Lanen is vooral bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, maar schrijven kan hij ook. Onlangs verscheen zijn tweede boek 'Naamloos', een rauw, eerlijk en humoristisch boek over het leven en de liefde. Tijdens 'De Nacht' leest hij voor in de Doopsgezinde Kerk en wordt hij geïnterviewd.

De Nacht van Kunst & Wetenschap

De Nacht van Kunst & Wetenschap is een jaarlijks terugkerend festival in de stad Groningen. De binnenstad vormt het podium voor inspirerende wetenschappers en boeiende kunstenaars en vooral voor projecten waar die 2 elkaar ontmoeten. Dit jaar staat het festival in het teken van het hart. Het programma bestaat uit experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek. 'De Nacht' is een showcase voor talent en gevestigde namen, een festival waar de laatste stand van zaken op het gebied van kunst en wetenschap aan een breed publiek wordt getoond. Tickets € 15 (CJP en studenten: € 12,50; tot 12 jaar gratis). Kaartverkoop: www.denachtvankunstenwetenschap.nl, Groninger Forum en VVV Groningen.

Auteur

Marc Jansen