Groninger arbiters organiseren NK veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen

Groningen

COVS Nederland-bestuurslid Jan Kemkers uit Roden en scheidsrechter betaald voetbal Jochem Kamphuis uit Groningen hebben vorige week de loting verricht voor het Nederlands kampioenschap veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/ COVS-teams.

Dit toernooi vindt zaterdag 11 juni plaats op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. De organisatie is in handen van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken.

Lange geschiedenis

Het toernooi voor de beste voetballende scheidsrechters van  Nederland heeft een lange geschiedenis. Elk jaar mag een vereniging uit een ander district het toernooi organiseren. Voor Groningen en Omstreken is het de eerste keer, nadat de vereniging in 2002 en 2006 respectievelijk het NK zaalvoetbal en het NK spelregels organiseerde. Behalve organisator is Groningen ook titelverdediger, want in juni 2015 werd in Gorinchem voor het eerst de Nederlandse titel veroverd. De Groningers wonnen toen bovendien de fair play prijs, niet onbelangrijk op een toernooi voor en door scheidsrechters.

Loting

Aan het NK op 11 juni in Groningen doen 9 teams mee. Vorige week verrichtten COVS Nederland-bestuurslid Jan Kemkers uit Roden en scheidsrechter betaald voetbal Jochem Kamphuis uit Groningen, beiden lid van Groningen en Omstreken, de loting. Titelverdediger Groningen komt in poule A uit tegen Enschede, Drachten, Amsterdam en een combiteam van Boxmeer-Cuijk en Oss-Uden. In poule B treffen Alkmaar, Deventer, HZO Drenthe en het combiteam Helmond/ Venlo elkaar. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de kruisfinales. Alle wedstrijden staan onder leiding van scheidsrechters en assistenten uit de top van het (amateur)voetbal. De organisatie is in handen van Marije Deuring (Groningen), Sander Eisinga (Loppersum) en Marja Adema (Leek).

Fonds Gehandicaptensport

Het NK op 11 juni wordt gespeeld op de velden rondom het GRC Groningen-clubhuis. Het openingsduel is om 10.00 uur. De dag wordt met een BBQ afgesloten. Het NK staat mede in het teken van de maatschappelijk partner van de Groninger scheidsrechters in 2016, het Fonds Gehandicaptensport. Zo gaat de volledige opbrengst van een verloting naar dit doel en wordt aan alle deelnemende spelers een klein bedrag gevraagd. Onder de noemer 'Niemand Buitenspel' zamelen de Groninger scheidsrechters het hele jaar geld voor Fonds Gehandicaptensport. In een onlangs gehouden collecteweek werd ruim 1250 euro opgehaald. Meer informatie: www.covsgroningen.nl

Auteur

Marc Jansen