'Purple Rain’ met zanger Prince bij Pathé Groningen

Groningen

Albert Magnoli’s muziekfilm 'Purple Rain' draait zondag 1 mei om 19.00 uur in 12 bioscopen van Pathé, waaronder Pathé Groningen. Dit naar aanleiding van het overlijden van Prince.

De romantische muziekfilm 'Purple Rain' uit 1984 was het speelfilmdebuut van Prince. Prince speelt Kid, een getalenteerde clubmuzikant met een chaotische thuissituatie. Hij probeert door middel van zijn muziek en zijn liefde voor Apollonia Kotera aan deze situatie te ontsnappen. De autobiografische film won zowel een Oscar als een Grammy Award voor Beste Soundtrack. Naast de popklassieker 'Purple Rain' zijn ook hits als ‘When doves cry’ en ‘Let’s go crazy’ te horen. Aanvang: 19.00 uur. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscoop.

Auteur

Marc Jansen