Concert koor 4 Mei-Projekt in de Der Aa-kerk

Groningen

Het koor van het 4 Mei-Projekt uit Groningen geeft woensdag 4 mei een concert in de Der Aa-kerk in Groningen.

Het koor van het 4 Mei-Projekt geeft al sinds 1979 een reeks concerten op en rond 4 mei. Het koor uit daarmee zijn betrokkenheid bij actuele thema’s rond vrede en sociale rechtvaardigheid. Het doel van deze concerten is herdenken, informeren en het publiek aan het denken zetten over wat de destijds bevochten vrijheid nu nog betekent.

jouw Vrijheid, mijn Vrijheid

Het koor van het 4 Mei-Projekt presenteert woensdag 4 mei het programma ‘jouw Vrijheid, mijn Vrijheid’. Dit programma bevat liederen en moderne composities over mensen die op allerlei manieren op zoek zijn naar vrede en vrijheid. Over slaven die door hun opstand vrijheid verwerven in een nieuwe staat, zoals in de compositie van de Haïtiaans-Amerikaanse componist Sidney Guillaume over Haïti. Over vrede en vrijheid in Europa, zoals in het speciaal voor het 4 Mei-Projekt gecomponeerde werk ‘Dona Nobis Pacem’ van Feike van Tuinen. Over innerlijke vrijheid zoals in ‘Being Peace’ van Russell Peterson op teksten van Thich Nath Hanh. Of over de gevaren van de zoektocht naar vrijheid over zee, zoals in de Finse liederen van Aulis Sallinen.

Pieter Kole

Het koor van het 4 Mei-Projekt staat onder leiding van dirigent Pieter Kole en wordt begeleid door Olga Karelova (piano), Marlon Valk (saxofoon), Fiona van der Marel (fluit), Tsjisse de Jong (slagwerk) en Kees Boomsma (bariton).

Jeugdtheaterschool

Jonge acteurs van Jeugdtheaterschool VRIJDAG uit Groningen verbeelden in de Der Aa-kerk dilemma’s rond vrijheid. Zij doen dat in korte voordrachten op basis van gedichten van onder andere Marion Bloem en Ilja Pfeijffer. Aanvang: 21.00 uur. Entree: € 14 (t/m 18 jaar, CJP of Stadjerspasvoucher: € 7). Informatie en reservering: www.4meiprojekt.nl.

Auteur

admin