Kick-off Holland4ALS in De Papiermolen in Groningen

Groningen

In openluchtbad De Papiermolen wordt donderdag 5 mei om 10.30 uur het startsein gegeven voor de eerste editie van het goede doelen-evenement Holland4ALS.

Holland4ALS is een initiatief van Stichting Zoalsjan. Deze stichting heeft als doel fondsen te werven om ALS-patiënten te helpen met hulpmiddelen die het mogelijk maken om zo lang mogelijk comfortabel in huiselijke kring te verblijven.

Holland4ALS

Holland4ALS is een evenement waarbij 2 teams van 10 personen in estafettevorm 4 verschillende sporten - kanoën, hardlopen, fietsen en zwemmen - beoefenen. Alle sporters in het team leggen binnen 24 uur een route af van 300 kilometer tussen Groningen en Soest. Daarbij wordt 2 keer 70 kilometer gefietst, 2 keer 50 kilometer hardgelopen, 2 keer 25 kilometer gekanood en 2 keer 5 kilometer gezwommen.

Jan Jager

De volledige opbrengst van Holland4ALS komt ten goede aan Stichting Zoalsjan. Deze stichting is vernoemd naar oud-Groninger Jan Jager, bij wie in 2014 ALS vastgesteld is. Daarmee is ook verklaard waarom het evenement start in Groningen (en eindigt in Jagers huidige woonplaats Soest).

The Knickerbockers

De teams starten donderdag 5 mei met zwemmen in openluchtzwembad De Papiermolen. Vervolgens gaat het via onder meer Drachten, Gorredijk, Kampen, Harderwijk en Spakenburg naar Soest, waar de teams naar verwachting vrijdag 6 mei rond 15.00 uur zullen finishen bij voetbalvereniging VVZ ’49. Daar vindt tevens een voetbaltoernooi plaats waaraan 2 teams van Jagers oude club The Knickerbockers deelnemen. Meer informatie: www.holland4als.nl

Auteur

Marc Jansen