Lezing over dementie en spiritualiteit in De Poort

Groningen

Marika Meijer geeft dinsdag 10 mei een lezing over dementie en spiritualiteit in De Poort in Groningen.

Wanneer iemand wordt getroffen door dementie, verandert het contact met zijn of haar naasten ingrijpend. Vanzelfsprekendheden vallen weg, er kan over en weer onbegrip zijn, boosheid, verwarring en verdriet. Ook voor mensen in de wijdere kring om de zieke heen, buren, vrienden, collega’s valt de vertrouwde omgang weg. Hoe blijven we toch in contact? Kunnen we de ander laten voelen: ‘je bent niet alleen.’ Kunnen we ook oog krijgen voor wat de ander te geven heeft? En als geloof of een andere levensovertuiging belangrijk was voor de zieke, kan dat dan nog steeds van betekenis zijn?

Marika Meijer

Marika Meijer was verpleegkundige in Groningen, studeerde theologie en spiritualiteit in Nijmegen, en was daar werkzaam als pastor in verpleeg- en verzorgingshuizen. Sinds 2005 is zij pastoraal werkzaam in de gezondheidszorg in Groningen. Aanvang: 20.00 uur. Aanmelden: www.cursuscentrumdepoort.nl.

Auteur

Marc Jansen