Vaartochten met Emma van Noordelijk Scheepvaartmuseum

Groningen

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen heeft in samenwerking met VVV Bedum en DasjaGoud de Handelsvaart Winsum - Onderdendam georganiseerd.

Dit is een tocht door het Groninger landschap met museumschip Emma (PW17), dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd op de Groninger scheepswerf Gideon in opdracht van Provinciale Waterstaat.

Handelsvaart Winsum-Onderdendam

De nieuwe Handelsvaart verkent een bijzonder deel van het Groninger landschap vanaf het water. Vanuit de Reitdiephaven vertrekt de Emma naar Winsum. Vervolgens vaart de Emma naar Onderdendam, waar de deelnemers een wandeling door het historische dorpshart maken. Daarna wordt een lunch geserveerd in restaurant In de Molen, ook wel bekend als Molen Hunsingo. Na de lunch vertrekt de Emma naar Winsum. Ook in Winsum is er tijd voor een korte dorpswandeling. Vervolgens worden de deelnemers met een taxi naar de opstapplaats gebracht.

Tochten

De eerst tocht is op 21 mei. Vervolgens zijn er tochten op 4 juni, 18 juni, 16 juli en 30 juli. De kosten voor het arrangement bedragen € 60. De capaciteit van museumschip Emma is 12 personen. Meer informatie/ boekingen: 050-312220 of emma@noordelijkscheepvaartmuseum.nl.

Auteur

Marc Jansen