Brandpreventieshow bij Hornbach in Groningen

GRONINGEN

Brandweerman Cor komt zondag 8 mei met zijn brandpreventieshow naar projectbouwmarkt Hornbach in Groningen.

Brandweerman Cor, ofwel Cor Kraaijenhagen, vertelt in deze show over veilig omgaan met vuur buitenshuis. Hij geeft tips over veilig gebruik van aanmaakblokjes, opstoken van hout in een vuurkorf, het veilig wegwerken van snoeren en het veilig verwisselen van gasflessen. Ook het gebruik van rookmelders, blusdekens en het opstellen van vluchtplannen komen aan bod.

Goede voorbereiding

'Wees goed voorbereid!' is het motto van Brandweerman Cor. “Zet naast de barbecue een emmer met zand of water neer, of leg een blusdeken klaar”, geeft Cor alvast mee, als voorproefje op zijn show. “En, mensen, zorg ervoor dat de barbecue op een vlakke ondergrond staat. Spuit nooit spiritus bij om de barbecue sneller te verwarmen, en blijf geduldig. Scherm de barbecue bovendien af met een niet-brandbaar windscherm en gebruik lange lucifers.” Onder een afdak barbecueën raadt hij af. “Laat de barbecue een feest zijn!” De brandpreventieshow duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

Auteur

Marc Jansen