Movies that Matter: ’Guantanomo’s Child’ in VERA Zienema

Groningen

In VERA Zienema in Groningen wordt dinsdag 10 mei de Canadese film ’Guantanomo’s Child’ van Patrick Reed en Michelle Shephard vertoond.

Toen hij 15 jaar oud was werd de Canadese Omar Khadr gevangengenomen door Amerikaanse troepen en zonder proces opgesloten in Guantanamo Bay. Daar werd hij jarenlang gemarteld. Nu, 13 jaar later, komt de 28-jarige Khadr vrij, mede door grote inspanningen van zijn advocaat. Samen met zijn raadsman blikt hij terug op zijn aanhouding in Afghanistan en jarenlange ontberingen in het gevangenenkamp. Was hij een naïef kind of een gewetenloze terrorist? En kun je een kind verantwoordelijk houden voor zijn daden? Deze Engelstalige (Nederlandse ondertitels) 'movie that matters' begint om 21.00 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.vera-groningen.nl/agenda/zienema.

Auteur

Marc Jansen