Viering Bevrijdingsdag in Bevrijdingsbos in Groningen

Groningen

In het Bevrijdingsbos in Groningen wordt donderdag 5 mei vanaf 11.00 uur gevierd dat het die dag 71 jaar geleden is dat Nederland bevrijd is.

De viering van Bevrijdingsdag begint om 11.00 uur met een bijeenkomst voor genodigden - met sprekers en muziek - in de Stefanuskerk. Om 12.15 uur volgt een muzikaal optreden van het Politie Orkest Noord Nederland op het Plein van de Vrede in het Bevrijdingsbos. Vervolgens worden vrijheidsduiven gelost, houdt Lies Eldering van Unicef een toespraak en leggen burgemeester Bert Swart van gastgemeente Zuidhorn en het bestuur van Stichting Het Bevrijdingsbos kransen op het regimentenplateau. Kinderen leggen witte anjers op het regimentenplateau. Om 12.50 uur plant burgemeester Swart van Zuidhorn een boom op het voorterrein, waarna de ceremonie om 13.15 uur wordt afgesloten.

Auteur

Marc Jansen