Weser Renaissance met Morales' Marialiederen in Lutherse kerk

Groningen

Weser Renaissance staat donderdag 12 mei met de Marialiederen van Cristóbal de Morales in de Lutherse kerk in Groningen.

De muziek van Cristóbal de Morales wordt wel de ‘perfecte' renaissancepolyfonie genoemd. Dat heeft alles te maken met de muzikale expressie in zijn composities. Met zijn streven naar zogenaamde polyfone perfectie heeft hij door de eeuwen heen veel andere Spaanse componisten beïnvloed en geïnspireerd.

Weser Renaissance

Met een wisselende bezetting van instrumentalisten en zangers behandelt Weser Renaissance een breed repertoire binnen het kader van de zestiende- en zeventiende-eeuwse muziek. Manfred Cordes nam in 1983 de leiding over het ensemble, dat zich sindsdien heeft ontwikkeld tot een toonaangevend muziekgezelschap dat wordt geroemd om hun opnames van Cristóbal de Morales en Josquin Desprez. Aanvang: 20.15 uur.

Auteur

Marc Jansen