Extra aandacht voor religie in Regenboogweek

Groningen

De door Stichting LGBT Groningen georganiseerde Regenboogweek duurt dit jaar 2 weken: van 14 tot en met 29 mei. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan religieuze lesbo’s, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

Woensdag 18 mei wordt bij COC Groningen & Drenthe in Groningen een themabijeenkomst gehouden voor aanhangers van alle geloven die transgender, queer of questioning zijn. Ook familie, vrienden en andere belangstellenden zijn welkom. Aanvang: 19.30 uur. Aanmelden: geloof@cocgd.nl. Vrijdag 20 mei staat vanaf 18.30 uur een informele ontmoetingsavond voor LHBT’s van alle geloven en religies geprogrammeerd. De COC-werkgroep geloof presenteert haar nieuwe visie 'Aandacht voor elkaar', de film ‘Prayers for Bobby’ wordt vertoond en er is ruimte voor ontmoeting en een drankje. Plaats van handeling is het Humanistisch Centrum. Donderdag 26 mei geeft dominee Jan Mudde een lezing over homoseksualiteit in de Bijbel. De lezing vindt plaats in de Refajahkerk in Groningen. Aanvang: 20.00 uur. Zondag 29 mei staat een oecumenische regenboogviering, georganiseerd door Stichting LGBT Groningen en het Groninger Studentenplatform voor levensbeschouwing (GSp), gepland. De dienst begint om 11.30 uur in de Martinikerk. Thema is: 'Aandacht maakt tijd'. Voorganger is Matty Metzlar (GSp). Meer informatie: www.regenboogweek.nl

Auteur

Marc Jansen