Noord Nederlands Orkest deelt sokken uit voor ligconcert

Groningen

Het Noord Nederlands Orkest deelt vanmiddag (maandag 9 mei) sokken uit in de binnenstad van Groningen.

Aanleiding is het ligconcert ‘NNO In the Club’, dat het NNO zaterdag 14 mei samen met Kypski geeft in VERA. De dresscode voor dit multimediale concert is ‘schoenen uit, sokken aan.’

NNO IN the Club

Blazers, strijkers en scratch zijn de belangrijkste ingrediënten van de derde editie van NNO In the Club. Tijdens deze editie voegt Kypski zich met zijn melodische draaitafel als 12de musicus bij 11 musici van het NNO. Liggend op de vloer van VERA worden de bezoekers ondergedompeld in het magische minimal stuk in C van Terry Riley, dat zich steeds verder opbouwt naar een extase. Het werk bestaat uit 53 korte fragmenten, die de musici naar eigen inzicht eindeloos kunnen herhalen. Door het repeterende karakter heeft het stuk een sterk hallucinerend effect. Na het concert nemen de 3 dj’s van Golddiggrs het stokje over.

Auteur

Marc Jansen