Benefietactie 7 studentenverenigingen voor vrouwenopvang Groningen

Groningen

Het Noorderplantsoen in Groningen vormt woensdag 11 mei het decor voor de Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen, ofwel: BAZES.

BAZES is een samenwerkingsproject van 7 Groninger studentenverenigingen. Ieder jaar slaan zij de handen ineen om zich in te zetten voor een goed doel én voor de stad Groningen.

Groningen Geeft Thuis

BAZES steunt dit jaar het project ‘Groningen Geeft Thuis’ van Stichting Het Kopland. Dit project is opgezet voor de verhuizing van het vrouwenopvangtehuis in 2017. Het nieuwe pand is al gerealiseerd, maar voor de inrichting zijn de bewoners afhankelijk van donaties.

Spelletjesmiddag

De BAZES op woensdag 11 mei (13.00-16.00 uur) is een spelletjesmiddag voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar in het Noorderplantsoen. Deelname is gratis, zodat ook kinderen die het thuis niet altijd even gemakkelijk hebben mee kunnen spelen. Vrijwilligers van de studentenverenigingen begeleiden en vermaken de kinderen.

Diner

Aansluitend wordt gedineerd bij studentenvereniging Navigators. Tijdens dit diner komen genodigden als wethouders en de colleges van bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool bij elkaar om in gesprek te gaan over de BAZES en studentenzaken in de stad. Ook wordt bekendgemaakt wie de 'Stadjer van het jaar' is. Met deze prijs bedanken de 7 studentenverenigingen een Stadjer die zich inzet voor Groningen.

Marge op drankjes

Vervolgens, om 22.00 uur, openen de 7 verenigingen hun deuren voor de jaarlijkse kroegentocht. Op alle drankjes zit een marge die aan het goede doel wordt geschonken. De 7 studentenverenigingen zijn R.K.S.V. Albertus Magnus, G.S.C. Vindicat atque Polit, F.F.J Bernlef, Cleopatra A.S.G., A.S.V. Dizkartes, Navigators S.G. en Unitas S.G. Meer informatie: www.BAZES.nl.

Auteur

Marc Jansen