Inschrijving Bommen Berendloop geopend

Groningen

Groningen viert zaterdag 27 augustus het ‘Groningens Ontzet’, beter bekend als Bommen Berend. Een van de vele activiteiten is de Bommen Berendloop op zondag 28 augustus. De online inschrijving is dinsdag 10 mei geopend: www.bommenberendloop.nl.

Afstanden zijn de 1 kilometer Kidsrun, 6,4 kilometer, 10 kilometer en de halve marathon. Het parcours kent overwegend groene routes, onder meer door natuurgebied De Onlanden, en voert door de 3 gemeenten Groningen, Noordenveld en Tynaarlo. De start en finish van alle afstanden is op de atletiekbaan in het Stadspark in Groningen.

Natuurmonumenten

Aan de Bommen Berendloop is een goed doel verbonden: Natuurmonumenten, een landelijke natuurbeschermingsorganisatie met meer dan 355 natuurgebieden. De Onlanden is daar 1 van die gebieden. Dit nieuwe natuur- en waterbergingsgebied is ideaal om te fietsen, te wandelen of gericht te trainen voor een hardloopwedstrijd. Met de donaties wil Natuurmonumenten het gebied verder recreatief inrichten.

Auteur

Marc Jansen