Homo- en lesbo-sportvereniging Goud Groningen viert 20-jarig bestaan

Groningen

De Groninger homo- en lesbo-sportvereniging Goud Groningen viert zaterdag 21 mei het 20-jarig bestaan. Ze doet dat met een besloten programma - met zeskamp en diner - in de middaguren en een (openbaar) swingfeest met dj in Huize Maas.

Goud Groningen werd in februari 1996 opgericht. Aanvankelijk werd alleen gevolleybald (door mannen), al snel volgden afdelingen volleybal voor vrouwen en badminton (mannen en vrouwen). De ledenaantallen wisseeln de afgelopen 2 decennia. Nu telt de vereniging ongeveer 70 leden, afkomstig uit de 3 noordelijke provincies. Verschillende leden hebben op persoonlijke titel en in teamverband deelgenomen aan onder meer de Gay Games van Amsterdam en Sydney, de Eurogames van Antwerpen, Rotterdam, Kopenhagen en Stockholm, en toernooien in Aarhus, Amsterdam, Bochum, Bremen, Brussel, en Hamburg. Kaarten (à 7,50 euro) voor de feestavond (aanvang: 22.00 uur) zijn verkrijgbaar via www.goudgroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen