Muziektheaterwerk 'Koeien' in Stadsschouwburg Groningen

Groningen

In Stadsschouwburg Groningen wordt woensdag 18 mei het muziektheaterwerk 'Koeien' opgevoerd.

Een boer, een boerin, het platteland en 6 koeien, waaronder weidekoeien, luchtkoeien en een waterkalf. Een bijenkorf aan de hemel, en de betoverende Almide voor wie de boer dreigt te zwichten. Dit is de oer-Hollandse en tegelijk licht surrealistische setting van Misha Mengelbergs (Kiev, 1935) muziektheaterwerk ‘Koeien’.

Pierre Bokma

Met de teksten en de muziek van dit onvoltooide project hebben componist Guus Janssen en regisseur Cherry Duyns een voorstelling gemaakt die in haar absurdisme toch onmiskenbaar Mengelberg is, en waarin een wonderlijk personage, gespeeld door Pierre Bokma, aanwezig is dat doet denken aan de maestro zelf. De uitvoering is in handen van Mengelbergs eigen Instant Composers Pool (ICP) Orkest, opgericht in 1967, met daarin muzikanten als Han Bennink en Michael Moore. Cherry Duyns tekende voor het libretto, het toneelbeeld en de regie. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen