Loer’n bie de boer’n: fietstocht langs boerenbedrijven

Zuidwolde

'Loer’n bie de boer’n'. Onder deze noemer hebben De Boer op NOORD, LTO Noord en Univé een 33 kilometer lange fietstocht langs 6 Groninger bedrijven in de cirkel Zuidwolde, Ten Boer en Garmerwolde georganiseerd. Het fietsevenement vindt zaterdag 21 mei plaats.

De 6 ondernemingen nodigen de deelnemers uit mee te kijken over de schouder van de boer. Daarbij worden de bedrijven bezichtigd én is er tijd voor spel, ontspanning en proeverijen. Wie de volledige route fietst, komt langs melkveehouderijen, een zorgboerderij en een schapenhouderij. Met 2 educatieve boerderijen en een kippenboerderij wordt het beeld van de agrarische sector in Groningen compleet. Deelname is gratis. Er kan tussen 10.00 en 16.00 uur vanaf elke gewenste plek gestart worden. Meer informatie: www.loernbiedeboern.nl.

Auteur

Marc Jansen