Noorderzon zoekt 80 vrijwillige acteurs voor 'Guerrilla'

Groningen

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen zoekt 80 vrijwillige acteurs om mee te spelen in de voorstelling 'Guerrilla' van het Spaanse collectief El Conde de Torrefiel.

Deze voorstelling, een zwarte komedie over een jonge generatie Europeanen, wordt telkens met lokale acteurs gespeeld. Het festival is daarom op zoek naar mensen tussen de 25 en 38 jaar oud. Het is niet nodig om professionele dans- of theaterervaring te hebben. Wel dienen de vrijwilligers van 19 tot en met 22 augustus (repetitiedagen) en 23, 24 en 25 augustus (voorstellingsdagen) beschikbaar te zijn. De voorstelling bestaat uit 3 onderdelen, waarvoor verschillende mensen nodig zijn. 1. Conferentie Voor dit onderdeel zoekt Noorderzon 33 mensen tussen de 25 en 38 jaar oud. Deze mensen staan tijdens de voorstelling op het podium en kijken naar het publiek. Ze doen ook mee aan de 'Elektronische sessie' (zie 3). 2. Tai-Chi klas Voor dit onderdeel is Noorderzon op zoek naar 7 mensen tussen de 25 en 38 jaar oud. Je doet tijdens de voorstelling 15 minuten mee met een tai-chi klas. Ze doen ook mee aan de 'Elektronische sessie' (zie 3). 3. Elektronische sessie Voor dit onderdeel zoekt Noorderzon 40 mensen tussen de 25 en 38 jaar oud. Samen met de mensen uit de Conferentie en Tai Chi-klas dansen zij tijdens de voorstelling alsof ze in een disco zijn, op elektronische muziek.

Guerrilla

In de voorstelling 'Guerilla' lijkt een groep mensen zich rustig bezig te houden met hun alledaagse beslommeringen. De Spaanse multidisciplinaire groep El Conde de Torrefiel toont echter wat er achter die rustige voorkant schuilgaat door de gedachten van de personages als tekst te projecteren. En dan blijkt de situatie ineens een stuk minder vreedzaam te zijn. Zo toont de groep hoe onder de schijnbaar rustige leefwereld van een nieuwe generatie Europeanen een donkere onderstroom van onuitgesproken gedachten schuilgaat.

Aanmelden

Iedereen die mee wil doen, kan zich opgeven door voor vrijdag 27 mei een formulier in te vullen op noorderzon.nl. Aanmelders krijgen uiterlijk 13 juni te horen of zij wel of niet geselecteerd zijn om deel te nemen.

Auteur

Marc Jansen