Eigentijdse versie 'Don Carlos' in Grand Theatre

Groningen

Toneelschuur Producties staat woensdag 15 mei met een eigentijdse versie van Friedrich Schillers 'Don Carlos' (1787) in het Grand Theatre in Groningen. 

Regisseuse Nina Spijkers (1988) gebruikt deze klassieker om een parallel te trekken naar de geest van revolutie en verandering die nu door de wereld trekt en vooral de rol die haar eigen generatie hierin speelt.

Don Carlos

‘Don Carlos’ speelt zich af tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Don Carlos, kroonprins van Spanje, rebelleert tegen het gezag van zijn vader. Samen met jeugdvriend Posa probeert hij de strenge koning te overtuigen van het belang van democratie, maar hij wordt daarmee een gevaar voor de staat. Aanvang: 20.3- uur. Meer informatie: grandtheatregroningen.nl https://youtu.be/6XtUxD2zQ3E

Auteur

Marc Jansen