FC Lewenborg viert 40-jarig bestaan

Groningen

De stad-Groninger voetbalvereniging FC Lewenborg bestaat 40 jaar. Dat wordt dit voorjaar op meerdere momenten gevierd.

De festiviteiten van ‘de parel van de wijk’ beginnen met het Wim Bode 35+ Toernooi op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei. Aan dit voetbaltoernooi voor 35-plussers doen behalve teams uit eigen land, ook teams uit Duitsland, Engeland, Italië en België mee. Een paar dagen later, woensdag 25 mei, speelt FC Lewenborg A1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Groningen B1. De opbrengst van deze wedstrijd, die om 18.30 uur begint, komt ten goede van Kids United, ooit begonnen bij FC Lewenborg.

Receptie

Vrijdag 10 juni staat een receptie voor (oud-)leden en betrokkenen geprogrammeerd. Aansluitend speelt het eerste elftal van de oranjehemden tegen een team bestaande uit oud-eerste elftalspelers. De receptie duurt van 17.00 tot 20.00 uur.

Jubileumfeest

Zaterdag 11 juni wordt van 13.00 tot 17.00 uur een spel- en doe-evenement gehouden met onde andere stormbanen en springkussens. Om 17.00 uur start een onderling toernooi voor de oudere jeugd en senioren. Aansluitend wordt gebarbecued, waarna in de avonduren een groots jubileumfeest gevierd wordt.

Auteur

Marc Jansen