Femke Halsema in gesprek over haar politieke memoires

Groningen

Femke Halsema geeft maandag 30 mei in het Academiegebouw in Groningen een lezing over haar (politieke) memoires 'Pluche'. Aansluitend gaat ze met Janka Stoker in gesprek over leiderschap, gender, idealen en pragmatisme in de Nederlandse politiek.

In 'Pluche' beschrijft Halsema de impact die de politiek op haar leven heeft gehad – op haarzelf en haar denken en handelen, maar ook op de mensen om haar heen: haar vrienden, man en kinderen. Bovendien geeft ze een tijdsbeeld van een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse samenleving met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders.

Femke Halsema

Femke Halsema zat 12,5 jaar voor GroenLinks in de Tweede Kamer. Van 2002 tot 2011 was ze fractievoorzitter van GroenLinks. Ze studeerde criminologie en rechtssociologie aan de Universiteit Utrecht. Van haar hand verschenen onder meer de boeken 'Geluk! Voorbij de hyperconsumptie, haast en hufterigheid' (2008) en 'Zoeken naar vrijheid' (2010). Halsema maakte voor de NTR de documentaireserie 'Seks en de zonde' en stond aan de wieg van 'De Fractie', een politieke dramaserie van de VPRO. Ze is medewerker van De Correspondent en werkt als adviseur en bestuurder in het bedrijfsleven en de publieke sector. Momenteel werkt ze aan een tv-serie over internationaal terrorisme.

Janka Stoker

Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de Rijksuniversiteit Groningen. De lezing, die om 20.00 uur begint, is georganiseerd door Van der Velde Boeken en Studium Generale Groningen. Na afloop zal Femke Halsema haar boeken signeren.

Auteur

Marc Jansen