Arthouse-televisieserie 'Heimat' in Groninger Forum

GRONINGEN

Het Groninger Forum vertoont vanaf 22 mei op 7 zondagen de gerestaureerde versie van 'Heimat'. Dit is de eerste arthouse-televisieserie die in de jaren '80 duizenden aan de buis kluisterde.

'Heimat' is het verhaal van de familie Simon, een boerenfamilie uit Schabbach in de Hunsrück. Centrale figuur is Maria Simon, een vrolijke boerendochter die in 1900 geboren wordt. De wederwaardigheden van Maria, haar familie en het dorpje worden ruim 80 jaar gevolgd, tot 1982. Er worden uitstapjes gemaakt naar de wereldgeschiedenis, die niet aan dit vredige boerendorpje voorbij gaat.

Inleiding Jos van der Burg

'Heimat' is de eerste Mijlpaal van 2016. De programmeurs van het Groninger Forum geven een serie recente of oudere films het predicaat Mijlpaal mee wanneer deze de filmgeschiedenis, om wat voor reden dan ook, hebben veranderd. De eerste aflevering in de 'Heimat'-serie, 'Fernweh - Reisdrang' (1919-1928), wordt van een inleiding voorzien door recensent Jos van der Burg (Het Parool, Filmkrant). Aanvang: 11.00 uur. Entree: € 9,50 (CJP, Student, 65+: € 7,50). 

Auteur

Marc Jansen