Gerbrand Bakker in ‘Naked Lunch’ in Groninger Forum Bibliotheek

Groningen

Gerbrand Bakker maakt donderdag 26 mei zijn opwachting in ‘Naked Lunch’ in de Groninger Forum Bibliotheek.

De schrijver en hovenier Gerbrand Bakker schuift bij Rense Sinkgraven aan tafel voor een stevige lunch en een goed gesprek. Over de liefde voor boeken, kunst muziek en films. Ook zal het interview gaan over Bakkers net verschenen boek 'Jasper en zijn knecht', uitgekomen bij Atheneum in de Privé-reeks.

Gerbrand Bakker

Gerbrand Bakker (Wieringerwaard, 1962) is schrijver en hovenier. Zijn roman 'Boven is het stil' (2006) is vele malen bekroond (onder andere met de IMPAC Dublin Literary Award 2010) en in bijna 20 landen verkocht. Het boek is in het voorjaar van 2009 als toneelstuk te zien geweest bij Het Vervolg in Maastricht en is inmiddels verfilmd door de Nederlandse filmregisseuse Nanouk Leopold. Zijn tweede roman 'Juni' (2009) verscheen in Duitse, Deense en Franse vertaling en zijn meest recente roman 'De omweg' (2010) stond op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs. Daarvan zijn inmiddels ook de Engelse en Duitse vertalingen verschenen. Verder verschenen bij Uitgeverij Cossee de novelle 'Perenbomen bloeien wit' (2007), het dierendagboek 'Ezel, schaap en tureluur' (2009) en 'Winterboek' (2011) vol verhalen, recepten en gedichten. Aanvang: 12.30 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen