Hacking Health in UMCG in Groningen

Groningen

In het UMCG in Groningen wordt van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei het evenement Hacking Health gehouden.

Zorgverleners, patiënten en andere deelnemers krijgen tijdens Hacking Health een podium voor hun ideeën en problemen. Vervolgens gaan zij in teams, bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers, in 2,5 dag een oplossing bedenken en uitwerken. Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat. Een multidisciplinaire en deskundige jury, waarin ook de patiënt vertegenwoordigd is, wijst de winnaars aan. Naast ondersteuning om hun idee verder uit te werken krijgen de winnaars de mogelijkheid omhun idee te presenteren op podia van Start Up Fest Europe .

Dutch Hacking Health

Dutch Hacking Health is een initiatief van 4 Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, MUMC+, UMCG, Radboudumc) en 1 technische universiteit (TU Delft). Op meerdere plaatsen in Nederland (Groningen, Leiden, Maastricht en Nijmegen) worden innovatieve oplossingen bedacht voor zorg en gezondheid. Het format ‘Hacking Health’ bestaat sinds 2012 en is ontstaan in Canada. Meer informatie: hackinghealth.ca/city/groningen-netherlands  

Auteur

Marc Jansen