Hooi- en maaifeest in Tuinwijck in Groningen

Groningen

In het kader van Fête de la Nature wordt zaterdag 21 mei een hooi- en maaifeest gehouden op volkstuincomplex Tuinwijck in Groningen. Dit feest is georganiseerd door de zeisbrigade van Landschapsbeheer Groningen.

Op het hooi- en maaifeest mogen kinderen het gemaaide gras in mooie ‘oppers’ op de houten ruiters leggen. Ook kunnen ze een tentje van gras maken. Zeisen mag, met oog op de veiligheid, vanaf 16 jaar. De zeisbrigade van Landschapsbeheer Groningen roept in het bijzonder vrouwen op om te ontdekken of zij zeistalent hebben. Vorig jaar won het vrouwenteam van Landschapsbeheer de eerste prijs bij de landelijke zeiskampioenschappen. Ook het mannenteam is al druk in training voor de landelijke zeiskampioenschappen, die op 10 september in Arnhem worden gehouden. Fête de la Nature is voor hen een mooie gelegenheid om te oefenen.

Natuurfeest

Fête de la Nature is een landelijk initiatief. De organisatie wil zo veel mogelijk mensen op een feestelijke en verrassende manier in contact brengen met de natuur. Voor volkstuincomplex Tuinwijck is Fête de la Nature de start van het ecologisch maaiseizoen. Het binnenveld van het complex wordt helemaal met de zeis onderhouden. Het feest duurt van 10.00 tot 14.00 uur. 

Auteur

Marc Jansen