'Nacht van Europa' in Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN

De Der Aa-kerk in Groningen is donderdag 26 mei toneel van het symposium 'Nacht van Europa'.

Dit symposium, met lezingen door prominente sprekers, rondleidingen en een informatiemarkt, is georganiseerd door studievereniging Diskursi.

Europa

Tijdens 'Nacht van Europa' wordt aan de hand van verschillende activiteiten geprobeerd inzicht te geven in het concept ‘Europa’. Het hoofdprogramma begint met een lezing van professor Frank Ankersmit over soevereiniteit en democratie in de Europese Unie. Daarna spreekt Agnes Jongerius over het Oekraïne-referendum. Na de eerste 2 lezingen wordt een programma gepresenteerd dat onder meer bestaat uit lezingen op de gewelven, lezingen in de toren van de kerk en verschillende exposities. Ook is het mogelijk mee te doen aan een masterclass over het Europarlement. Vervolgens gaat het hoofdprogramma verder en spreekt journalist Tomas Vanheste van de Correspondent over de vorming van een Europese identiteit. Professor Dirk-Jan Wolffram sluit af met een lezing over Groningen in Europees perspectief.

Diskursi

Diskursi is opgericht als het intellectuele gezelschap als discipline van A.S.V Dizkartes. Het doel is om intellectuele discussies tussen studenten van verscheidene studies te faciliteren. Diskursi is hierbij geïnspireerd door het 18de-eeuwse verlichte genootschap Felix Meritis in Amsterdam. De leden van Diskursi zijn studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Diskursi organiseert maandelijks lezingen, discussies en borrels.

Kaartverkoop

Het symposium begint om 19.45 uur. Kaarten (à € 10; studenten € 7,50) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij boekhandel Godert Walter en bij Van der Velde Boeken.

Auteur

Marc Jansen