Fietsestafette ter ere van 50 jaar D66

Groningen

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat D66 opgericht is. De politieke partij viert dit met een 3-daagse - van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei - jubileum-fietsestafette door het hele land.

In de de stad Groningen stappen de D66-leden - gemeenteraadsfractie, afdelingsbestuur en enkele landelijke prominenten - vrijdag 20 mei op de fiets. Zij vertrekken om 08.30 uur vanaf de Grote Markt in Groningen. Eindbestemming is Haren, waar het estafettestokje overgedragen wordt aan de Harener D66-afdeling. Onderweg zal D66-gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk het oudste lid van de afdeling Groningen-stad, Hilly Hoekstra, trakteren op taart en een bos bloemen. Overigens heeft de stad Groningen de na Amsterdam oudste lokale afdeling van D66.

Auteur

Marc Jansen