Programma De Nacht van Kunst & Wetenschap compleet

Groningen

Het programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen is compleet. Met namen als André Kuipers, Pepijn Lanen, SKIP&DIE, Raoul Heertje, Lucky Fonz III, Katinka Polderman, Ronald Giphart, Tim den Besten, Beans & Fatback en I am Oak neemt 'De Nacht' zaterdag 4 juni verschillende locaties in de binnenstad over.

De-Nacht-van-Kunst-&-WetensDe Nacht van Kunst & Wetenschap is een jaarlijks terugkerend festival, dat dit jaar in het teken staat van het hart. De Groninger binnenstad vormt het podium voor wetenschappers en kunstenaars, en vooral voor projecten waar die 2 elkaar ontmoeten. Het programma bestaat uit experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek. 'De Nacht' is een showcase voor talent en gevestigde namen, een festival waar de laatste stand van zaken op het gebied van kunst en wetenschap aan een breed publiek wordt getoond.

Festivalapp

'De Nacht' presenteert dit jaar voor het eerst een gratis downloadbare festivalapp, te vinden in de app stores van Apple en Google. Met deze app kunnen bezoekers gemakkelijk het programma inzien en het blokkenschema en de plattegrond bekijken. Ook kunnen zij hun eigen programma samenstellen door acts als favoriet aan te merken. Het programma is verder op de website en in het overal in de stad verkrijgbare programmaboekje te bekijken.

Routes voor bezoekers

Ook nieuw zijn de 6 routes die de organisatie heeft uitgestippeld voor de bezoekers. Door bijvoorbeeld de Hidden Highlights-route te volgen, ziet de bezoeker acts waar anders misschien aan voorbij gelopen zou worden. Voor internationale bezoekers is een Engelstalige route uitgestippeld.

Locaties

De Nacht van Kunst & Wetenschap vindt dit jaar plaats in Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat, het Universiteitsmuseum, de Der Aa-kerk, Huis de Beurs, het academiegebouw, de doopsgezinde kerk, TrainMore, Usva, de synagoge, het Groninger Museum en op de route tussen de hoofdlocaties ook in de Starbucks in de Universiteitsbibliotheek, Boekhandel Kunst & Vliegwerk, Beans & Grapes en Wereldburgers.

Voorverkoop

Tickets voor De Nacht kosten € 15  (CJP en studenten: € 12,50; tot 12 jaar gratis). De kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.denachtvankunstenwetenschap.nl, Groninger Forum (locaties Oude Boteringestraat en Hereplein) en VVV Groningen (Grote Markt).

Auteur

Marc Jansen