'Race to the White House' in Groninger Forum

Groningen

‘Race to the White House’. Onder deze noemer duiden Amerika-deskundigen in het Groninger Forum de strijd om het presidentschap van de Verenigde Staten.

De strijd om het belangrijkste ambt ter wereld, de president van de Verenigde Staten, is nóg spannender, nóg bizarder en nóg fascinerender dan de vorige keer. De voorverkiezingen krijgen al bijna even veel aandacht als de uiteindelijke eindstrijd. Met een opvallende hoofdrol voor Donald Trump.

Biggest polical show on earth

Het Groninger Forum volgt de ‘biggest political show on earth’ op de voet. Omdat de verkiezingen nu al interessant genoeg zijn om bij stil te staan, heeft het Amerika-deskundigen uitgenodigd de titanenstrijd te duiden. Dat gebeurt dinsdag 24 mei tussen 20.00 en 22.00 uur op de locatie Hereplein (de voertaal is Engels).

Michiel Vos

Amerika-correspondent Michiel Vos komt speciaal naar Nederland om de stand van zaken te analyseren en vooruit te blikken op de te verwachten finale. Een andere Amerika-deskundige, Victor Vlam, ontleedt aan de hand van opvallende beeldfragmenten uit de campagne het fenomeen Donald Trump. Het democratische kamp wordt onder de loep genomen door docent American Studies van de Rijksuniversiteit Groningen Tim Jelfs. De presentatie is in handen van Jan Postma van BNR Nieuwsradio. Hij volgt de Amerikaanse verkiezingen voor die zender op de voet.

Election Night USA

‘Race to the White House’ is een opmaat naar de Election Night USA op dinsdag 8 november in het Groninger Forum.

Vrijkaarten

Kaarten (à € 6,50; studenten, 65+ en CJP-pashouders: € 5) voor ‘Race tot the White House’ zijn verkrijgbaar via www.groningerforum.nl en aan de kassa van het Hereplein. Onder lezers van de Gezinsbode worden 2 keer 2 vrijkaarten verloot. Belangstellenden hoeven daarvoor alleen een e-mail te sturen naar prijsvraag@groningerforum.nl (voor vrijdag 20 mei 10.00 uur).

Auteur

Marc Jansen