Topatleten Team 4 Mijl aan start Nacht van Groningen

Groningen

22 topatleten van Team 4 Mijl en vele andere loopfanaten staan vrijdag 20 mei aan de start van de 15de Nacht van Groningen.

De Nacht van Groningen is een van de weinig hardloopevenementen in de avond. Het snelle parcours, met start en finish op de Westerkade, voert door de Groninger binnenstad en het Noorderplantsoen. Onder de deelnemers ook Edwin Slijkhuis en Stefanie Bouma. Zij wonnen vorig jaar respectievelijk de halve marathon en de 5 kilometerloop.

3 afstanden

Voorzitter Wim Bodewes van Stichting Atletiekevenementen Groningen lost en een vertegenwoordiger van Body Fit lossen de startschoten voor de 3 afstanden; 21,1 kilometer (halve marathon), 10 kilometer en 5 kilometer. De deelnemers aan de halve marathon worden om 21.00 uur weggeschoten. De 5 kilometerloop start om 21.10 uur, de 10 kilometerloop om 21.20 uur. Last-minute beslissers kunnen zich tot 19.00 uur online inschrijven via www.nachtvangroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen