Bedrijvendag OpenStad krijgt vervolg in 2017

Groningen

OpenStad, de open bedrijvendag in de stad Groningen die dit voorjaar voor het eerst plaatsvond, krijgt een vervolg in 2017 en wel op 18 maart.

“Uit de enquête onder de deelnemers aan OpenStad blijkt dat de reacties zeer positief zijn en dat ruim 70 % van de bedrijven volgend jaar weer mee wil doen. We zien dus volop kansen voor een succesvolle tweede editie”, zegt Marleen Boer, een van de organiserende ondernemers. Dit jaar namen bijna 70 bedrijven deel aan OpenStad, die ruim 10.000 bezoekers trok uit stad en regio.

Veranderingen in opzet

De uitkomsten van de enquête leiden tot een aantal veranderingen in de opzet van OpenStad. Voor de editie 2017 gaat de organisatie intensiever samenwerken met scholen en opleidingen. “Dit jaar bleek dat veel studenten en scholieren OpenStad aangrepen om te informeren naar de mogelijkheden voor een baan of stage, in de ICT bijvoorbeeld, of welke beroepsmogelijkheden een opleiding biedt, zoals in de techniek. OpenStad 2017 zal zich daarom sterker profileren als een uitgelezen kans voor jonge mensen om zich op bepaalde branches, beroepen of bedrijven te oriënteren. We zijn hierover al in overleg met diverse opleidingen.”

Business-to-business

Bedrijven krijgen zowel via de website als in de reclamemiddelen meer mogelijkheden om zich te profileren voor een bepaalde doelgroep zoals opleidingen, maar ook bijvoorbeeld andere bedrijven waar het gaat om business-to-business. De organisatie wil bovendien samenwerking tussen bedrijven tijdens OpenStad stimuleren. “Een gezamenlijke presentatie, eventueel op een gemeenschappelijke locatie, biedt met name kleinere bedrijven of bedrijven met een heel specifiek product alle kansen voor een succesvolle open dag.”

Voorbereidingen gestart

De voorbereidingen voor OpenStad 2017 zijn inmiddels van start gegaan. “We hebben veel reacties gekregen van bedrijven die dit jaar mee wilden doen, maar voor wie het toch te kort dag was. Daarom starten we dit jaar vroegtijdig, om meer bedrijven de gelegenheid te bieden aan te sluiten bij OpenStad op 18 maart 2017”, stelt Marleen Boer. Meer informatie: m.boer@medity.nl of 050 - 313 18 78.

Auteur

Marc Jansen