Simone Kleinsma ontvangt seizoengids MartiniPlaza

Groningen

Directeur Willem de Kok van MartiniPlaza in Groningen heeft woensdagavond een van de eerste exemplaren van de nieuwe seizoensbrochure van MartinPlaza overhandigd aan Simone Kleinma.

Kleinsma komt in het nieuwe theaterseizoe met 2 producties naar MartiniPlaza. In november komt ze met haar succesvolle voorstelling ‘Simone!’ naar MartiniPlaza, en in februari is ze te zien in 'Musicals in Concert'. Met deze productie prijkt ze op de cover van de gids.

15 jaar theater

In het nieuwe seizoen wordt op verschillende momenten stilgestaan bij het 15-jarig bestaan van het theater van MartiniPlaza. De openingshandeling werd in maart 2002 verricht door Joop van den Ende. Verder kenmerkt het feestelijke theaterseizoen 2016-2017 zich door een grote verscheidenheid aan voorstellingen. Van cabaret tot familievoorstellingen en van circus tot concerten. Nieuw zijn de theatercolleges. Voor iedereen die iets wil leren en een leuke avond wil hebben. Wim Anker komt vertellen over zijn rol en houding als strafpleiter, André Kuipers komt met een ruimtevaartcollege en Peter van Uhm brengt een heel persoonlijk verhaal waarbij waarden als respect, vertrouwen en begrip centraal staan.

Highlights

Een van de highlights in de programmering is 'De Notenkraker on Ice', met een heuse ijsvloer op het toneel van de theaterzaal. Half januari staat de tweede editie van 'Sterren in MartiniPlaza' op het programma. Ook komen meerder musicals komen naar Groningen: 'Hair', 'A Chorus Line', 'Jesus Christ Superstar', 'De Marathon' en 'Ciske de Rat'. Populaire artiesten als Edwin Evers, Hans Liberg, Jan Smit, Jandino en Tineke Schouten zijn ook komend seizoen weer van de partij.

Auteur

Marc Jansen