Talentenexpositie op cityoftalent.nl

Groningen

Talent uit Groningen kan in de talentenexpositie op www.cityoftalent.nl/expolaten zien waarin het uitblinkt. Inzet is de ‘Gouden Like’ en een mini-expositieruimte in het Groninger Museum. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni 2016.

In de talentenexpositie op www.cityoftalent.nl/expo kunnen Groningers hun talent laten zien en via hun eigen social media-kanalen campagne voeren voor de meeste ‘likes’ op de website. De winnaar krijgt een ‘Gouden Like’ uitgereikt, de nummer 2 ‘Zilveren Like’.

Mini-expositieruimte

In de weken voorafgaand aan De Nacht van Kunst & Wetenschap is een aantal talenten ook zichtbaar in de stad. Grote lichtgevende kubussen op diverse locaties zoals de Herestraat en het Academiegebouw laten het werk zien van 3 Groninger talenten. Deze talenten maken deel uit van de programmering van De Nacht van Kunst & Wetenschap. Het betreft:
  • Jorrit Sinke. Hij heeft het magnetische veld om ons heen zichtbaar gemaakt met een muzikale compositie van kloppende harten in een 3D-constructie waar je als bezoeker doorheen kunt lopen;
  • Ruben Verwaal. Hij promoveerde op de chemie van lichaamssappen. Hij wil met zijn onderzoek het publiek laten nadenken over hun eigen lichaam;
  • Prof. dr. Sophia de Rooij. Zij ontwikkelde een online interactieve videogame ‘delirium experience’ met als doel zorgverleners te leren hoe ze delirante patiënten beter kunnen herkennen en behandelen, maar ook direct de effecten van betere zorg te ervaren.

City of Talent

De talentenexpositie is onderdeel van de campagne ‘Groningen, City of Talent’ van het Akkoord van Groningen, een structureel strategisch samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en gemeente Groningen.

Aanmelden

Talenten kunnen zich tot woensdag 1 juni 12.00 uur aanmelden via www.cityoftalent.nl/expo.

Auteur

Marc Jansen