Interactief evenement over 'Empowerment of Refugee Women and Girls'

Groningen

In de Glazen Zaal van het Van Swinderen Huys in Groningen wordt dinsdag 24 mei een interactief evenement gehouden over de 'Empowerment of Refugee Women and Girls'. Doel is bewustwording te creëren over dit onderwerp.

Het evenement is georganiseerd door de RUG-studentes Annemiek van Vliet en Anna Luna Bertram. Dit in het kader van hun Honours Master Programma. Het evenement vindt plaats in een zogenaamde fishbowl-setting, waarin het publiek actief kan deelnemen in de discussie met de sprekers.

3 sprekers

De organisatoren hebben 3 sprekers vastgelegd: Lucia Berro Pizzarossa, Nadine Imminga en Mastoori Sultani. Lucía Berro Pizzarossa is een PhD-student aan de Rijksunversiteit Groningen, gespecialiseerd in gendervraagstukken en reproductieve gezondheid. Zij zal praten over problemen waar vluchtelingenvrouwen tegenaan lopen, zoals menstruatie, hygiëne, zwangerschap, verkrachtingen en contraceptie. Nadine Imminga werkt als teamleider voor Vluchtelingenwerk Nederland in Aanmeldcentrum Ter Apel. Zij zal ingaan op de (obstakels voor de) empowerment van vluchtelingenvrouwen vanuit haar ervaring in de praktijk en zal het ook hebben over cultuurverschillen. Mastoora Sultani zal, als voormalig vluchteling en voorzitter van Stichting Femina, haar persoonlijke verhaal vertellen en ingaan op haar beweegredenen om een stichting op te zetten voor de empowerment van deze vrouwen. Het evenement duurt van 15.30 tot 17.30 uur.

Auteur

Marc Jansen