Kie Ellens sluit lezingenserie 'Druk, druk, druk' af

Groningen

Kie Ellens sluit donderdag 2 juni de 4-delige lezingenserie 'Druk, druk, druk' van VRIJDAG en GRID in Groningen af. Ellens verhaalt bij GRID over de kunstenaarsboeken van Richard Tuttle.

In de serie ‘Druk, druk, druk’ brengen VRIJDAG en GRID beeldende kunst en drukwerk samen. Centraal staan boeken, gemaakt door beeldend kunstenaars die veel aandacht, liefde, tijd en soms ook geld steken in hun bijzondere uitgaven.

Kie Ellens

Kie Ellens, tentoonstellingsmaker voor het Fries Museum én kunstenaarsboeken verzamelaar, bezit vrijwel alle catalogi en kunstenaarsboeken van de Amerikaanse kunstenaar Richard Tuttle. In 2014 stelde hij als gastcurator een deel van Tuttles retrospectief in de Whitechapel Gallery in Londen samen (2014-2015). Uiteindelijk maakte hij in samenwerking met met Tuttle de publicatie ‘Dogs in a Hurry’. Ellens vertelt over de merkwaardige 5-daagse autorit die eraan vooraf ging en laat tal van unieke boeken zien. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 7,50 (studenten: € 5). Meer informatie: bijvrijdag.nl.

Auteur

Marc Jansen