Spoken word-event Urban House Groningen in Simplon

Groningen

Urban House Groningen presenteert vrijdag 27 mei het eerste poetry en performance event ‘State of Mind’ gehouden. Plaats van handeling is Simplon in Groningen.

In 'State Of Mind - poetry & performances' ligt de focus op het genre spoken word. Urban House Groningen voegt hiermee een genre toe aan het concertaanbod binnen Simplon. In een avondvullend programma komen diverse vormen en combinaties van taal en performance aan bod. Van poetry performances pur sang tot cross-over-acts met theatrale-, komische-, muzikale- en danscomponenten.

Opkomend genre

Programmeur Cissy licht toe: "Spoken word is een opkomend genre. Ook Urban House Groningen heeft een groeiende groep spoken word-deelnemers, die steeds vaker te zien zijn op diverse podia. Zelf ben ik zangeres en spoken word-artiest en reis ik sinds 2008 regelmatig naar spoken word-events in de randstad. Op het niveau dat ik daar tegen ben gekomen hebben we hier nog geen programmering, vandaar dit event." "Het programma bestaat uit zowel acts die nationaal bekend zijn binnen de spoken word-scene als lokaal bekende namen en de eigen Urban House-productie ‘Vrijgesproken’. De acts van dit event hebben 1 ding gemeen: ze spelen met woorden en dragen daar mee uit waar ze voor staan."

Programma

De avond wordt geopend door de speciaal voor deze gelegenheid geselecteerde huisband: Ray Denz & The Unforgettablez. Verder zijn er optredens van Guus van der Steen, De Nachtdienst XXXS, Philip Rozema met acteur Ischa Wieselmann, Steven Gilbers. en Vrijgesproken. Aanvang: 20.00 uur. Meer informatie: www.urbanhousegroningen.com/events.  

Auteur

Marc Jansen