Franstalige film ‘Evolution’ in RKZbios

Groningen

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 28 en maandag 30 mei de Franstalige film ‘Evolution’ van Lucile Hadzihalilovic vertoond.

Deze film gaat over de jonge Nicolas, die met zijn moeder in een klein dorp op een geïsoleerd eiland woont. Op het eiland wonen vreemd genoeg alleen vrouwen met zonen van dezelfde leeftijd als Nicolas. Alle kinderen volgen een mysterieuze medische behandeling in het plaatselijke ziekenhuis dat uitkijkt over een mythische oceaan. Nicolas vertrouwt het niet en voelt dat zijn moeder tegen hem liegt. Hij is dan ook vastbesloten om erachter te komen wat ze 's nachts met de andere vrouwen doet op het strand. Tijdens zijn onderzoek, dat meer en meer op een nachtmerrie begint te lijken, vindt hij een medestander in een jonge verpleegster uit het ziekenhuis. De film – Nederlands ondertiteld – begint om 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro). https://youtu.be/8Rer5v-vysw

Auteur

Marc Jansen